ОВАА ГОДИНА НА #АЗОТ2022мтбПредизвик дводневна забава со Dj InvictoZ – Штип и луда рок журка со EPIDEMY – Кавадарци

Богата дводневна програма која предвидува и АГРИА GRILL NIGHT. Скара за сите учесници. Активност со поддршка на Агро индустриска групација Агриа

27.05.2022 – Петок

12:00- Пристигнување во кампот, средување на насоките за кампување , дезинфекција на кампот18:00-

23:00 Рекреативна слободна програма, поставување на првите шатори, логорски огин23:00 Затворање на кампот за секакви активности

28.05.2022 – Сабота

09:00-19:00 Пристигнување и регистрација на учесниците (потпишување на изјава), сместување и првични импресии

12:30-17:00 Рекреативно возење со велосипед до Манастир „Рождество на Пресвета Богородица“ – Согле, запознавање со историјата на манастирот.

17:30-18:30 Обука за техника за возење на мтб велосипед за млади ( обуката ке ја водат искусни велосипедисти)

18:30-19:30 практична обука на учесниците за нудење прва помош и заштита при повреди со велосипед и повреди во планина ( Обука од мобилен тим на ЦРВЕН КРСТ ОО Велес)

19:30-20:30 АГРИА GRILL NIGHT. Скара за сите учесници. Активност со поддршка на Агро индустриска групација Агриа

20:30-21:30 Концерт на фолклорна секција на ВЕЛЕС БАЈКИНГ, настан кој не се пропушта!!!

21:30-23:59 It’s time for ROCK’N’ROLL – саботна РОК ЗАБАВА, бенд EPIDEMY-Кавадарци, урнебесна журка која ја немате осетено на најголемите концерти во Европа и пошироко!!!

23:59-00:02 Завршување на сите активности, сите на спиење, спремни да го дочекаме новиот ден!!!

ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ДЕН, ПОЧНУВАЈЌИ ОД 17:00 ЧАСОТ ВО КАМПОТ ЌЕ ВЕ ЗАБАВУВА Dj InvictoZ- ШТИП

ДОПОЛНИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ:

20:45 ОРГАНИЗИРАНО СЛЕДЕЊЕ НА ФИНАЛЕТО НА ЛИГАТА НА ШАМПИОНИ ВО ФУДБАЛ РЕАЛ МАДРИД – ЛИВЕРПУЛ НА ГОЛЕМ ВИДЕО БИМ

Можности за поединечни активности: -Посета на спомен куќа на Петар Поп Арсов во с. Богомила;-Прошетка низ реката Бабуна и посета на Римскиот мост во селото;-Бањање на некоја од Богомилските плажи на р.Бабуна;-Посета на повеќе манастирски објекти во регионот

29.05.2022 – Недела

06:55-07:00 Песна со првиот петел во БОГОМИЛА…

07:00-07:30 ДОБРО УТРО СО ЈАНА –Утрински ладен чај – ЈАНА, заедно со спонзорот Јамница.

07:30-08:30 пристигнување и регистрација на учесниците (потпишување на изјава за самостојно учество и други предовни процедури предвидени од организаторот), c.Богомила регион АЗОТ

09:30-09:35 Старт на двете рекреативната велосипедска тура АЗОТ 2022 мтб предизвик

09:35-09:40 Старт на учесниците во планинарење АЗОТ HIKING 2022

10:00-10:20 Старт на велосипедска тура за мрзливи по избор на самите велосипедисти

12:30–14:00 Пауза во пл. Дом Чеплес, топол чај на пауза

14:00-15:00 мал одмор во с. Папрадиште, можност за посета на црквата „Св. Петар и Павле“

14:30-16:00 Пристигнување на првите и најбрзите учесници на турата, обезбеден ручек од организаторот во кругот на училиштето c. Богомила

16:00-16:30 Лотарија за сите учесници, со интересни награди и подароци од организаторот. Доделување на Благодарници на организирани клубови/здруженија и фирми/компании поддржувачи на АЗОТ 2022 мтб Предизвик

18:00-18:30 Официјален Крај на настанот

ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛИОТ ДЕН, ПОЧНУВАЈЌИ ОД 08:30 ЧАСОТ ПА СЕ ДО КРАЈОТ НА НАСТАНОТ – ВО КАМПОТ ЌЕ ВЕ ЗАБАВУВА Dj InvictoZ – ШТИП

ВЛЕЗОТ ВО КАМПОТ ЌЕ БИДЕ КОНТРОЛИРАН ОД ЛИЦАТА ОД ОРГАНИЗАЦИЈА, СОГЛАСНО ВАЖЕЧКИТЕ ПРОТОКОЛИ НА ОРГАНИЗАТОРОТ.ЌЕ СЕ ВЛЕГУВА ИСКЛУЧИТЕЛНО СО ОБЕЗБЕДЕНА КАРТА ЗА УЧЕСТВО, НА НЕКОЛКУ МЕСТА ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ КАНТИ ЗА ЃУБРЕ И СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА,

УЧЕСНИЦИТЕ ЧЕСТО И КОНТИНУИРАНО ЌЕ БИДАТ ПРЕДУПРЕДУВАНИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ЧИСТА ЕКО СРЕДИНА И РЕДОВНО ДА ГИ КОРИСТАТ СРЕДСТВАТА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈАВЕ МОЛИМЕ ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЧИСТОТАТА ВО КАМПОТ И ЗА ВРЕМЕ НА ВОЗЕЊЕТО И ПЛАНИНАРЕЊЕТО ДА НЕ ФРЛАТЕ ОТПАДОЦИ ВО ШУМАТА!!ЧИСТА ОКОЛИНА – ЧИСТА ДУША!!

Outdoor Festival АЗОТ 2022 мтб Предизвик

leave a comment