Осмиот по ред вело фестивал како и секоја година ќе се одржи во последниот викенд од мај, со исклучок на минатата година кога поради разни надворешни влијанија ( КОВИД-19, пожари, сообраќајни несреќи и др.) беше поместуван терминот неколку пати

И оваа година домаќин ќе биде село Богомила, а главниот камп центар во дворот на ОУ „Петар Поп Арсов“. Осма година по ред во овој регион ќе продефилираат стотици велосипедисти од цела држава, а поканети ќе бидат и неколку велосипедски клубови и здруженија од регионот ( Србија, Бугарија, Грција)

Здружението Велес Бајкинг и оваа година најавува многу интересни содржини, обуки, натпревари во технички вештини на возење точак, документарни филмови, мини тури, нови патеки за авантуристи и за оние најиздржливите и многу други изненадувања. Секако со нетрпение го очекуваме и саботниот рок спектакл кој изминативе две години беше откажуван поради непланирани надворешни случувања.

За сите понатамошни соопштенија следете го евентот на социјалните мрежи

https://www.facebook.com/events/301179102039138/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

#BikeFestivalInMacedonia #VelesBiking #AZOT2022mtbChallenge

leave a comment