Осмиот по ред голем фестивал на отворено кој се одржува секоја година во школскиот двор на ООУ „Петар Поп Арсов“ во село Богомила организаторот „ВЕЛЕС БАЈКИНГ“ од Велес го најаво за последниот викенд во месец мај 2022 година. На 28-29 мај Богомила ќе биде сентар на велосипедизмот во Македонија.

Покрај велосипедизмот се најавуваат повеќе активности меќу кои планинарење, планинско трчање, семејни излети порај рекаат Бабуна, проекции на документарни филмови, и секако големата рок забава која поради разни забрани и светски епидемии ја немаше последниве две години, и баш поради тоа сите ја очекуваат со нетрпение.

Чисто како за мотивација за посета на Богомила во овој датум, ви пренесуваме дел ов видео материјалите, како и слики од минатата година

leave a comment