Фотографии од минати настани 2015-2020

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2020

Во 2020 година настанот во мај беше одложен за тој да се одржи во период 21-22 август со одобрение од Комисијата за здравство, со претходно одобрени Протоколи за организација на вакви настани во услови на КОВИД-19 пандемија ( максимум 100 учесници, пропишани правила за кампување, старт на турата, забрана за одржвуање на музички настан и сл. На АЗОТ 2020 мтб…

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2016

На вториот “АЗОТ 2016 МТБ предизвик” учество земаа преку 450 велосипедисти од цела Македонија, имавме гости од Украина, Швајцарија и Бугарија. Покрај тоа, како заинтересирани беа присутни преку 200 присутни кои индивидуално или семјно дојдоа во Богомила со  што го збогатија овој настан.

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2017

На третиот “АЗОТ 2017 МТБ предизвик” учество земаа преку 270 велосипедисти од цела Македонија, имавме гости од Украина, Литванија и Бугарија. Покрај тоа, за прв пат организиравме и планинарење на кое учествуваа некаде 50-на планинари.

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2018

Четвртиот велосипедски настан се одржа во 25-27 мај . На овој настан учество земаа 300-350 учесници велосипедисти од цела Македонија, имавме гости од Украина, Литванија и Бугарија. Планинарската патека беше предвидена до с.Црешнево и неговата прекрасна околина, а на неа учествуваа 20-на планинари

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2019

Петтиот по ред феситвал на отворено во Богомила се одржа на 25-26 мај 2019 година. Како и секоја година последниот викенд од месец мај беше резервиран за возење низ еден од најубавите предели во Македонија. За убави мемории потребни се фотографии, па….

More