Светски новости за бајк настани

9TH OUTDOOR FESTIVAL #АЗОТ2023МТБПРЕДИЗВИК ЗАКАЖАН ЗА ПОСЛЕДНИОТ ВИКЕНД ОД МАЈ 2023 ГОДИНА

9-то издание на најголемиот outdoor фестивал во Македонија оваа година во стандардниот термин – последниот викенд од мај или поточно на 27-28.05.2023 година. Сите припреми се завршени, сите подготовки спремни…… целосната агенда е комплетна со сите дводневни настани… Како и минатите години, и оваа фестивалот започнува со локална тура до манастирот во Согле, а во меѓувреме во кампот ќе има…

More

8-мо издание на АЗОТ мтб Предизвик со нов концепт. Дводневна забава со DJ Стефан Тиловски од Штип кој настапува под сценското име InvictoZ

Во прoдoлжение Ви го пренесуваме неговото интервју. Текстот е превземен од порталот www.goce.mk Во низата на успешни приказни на млади во Македонија можеме да го броиме и 20 годишниот DJ Стефан Тиловски од Штип кој настапува под сценското име InvictoZ. Меѓу неговите успеси се многубројните настапи во повеќе градови од Македонија, сопствени музички креации за издавачки куќи ширум светот, а…

More

ОВАА ГОДИНА НА #АЗОТ2022мтбПредизвик дводневна забава со Dj InvictoZ – Штип и луда рок журка со EPIDEMY – Кавадарци

Богата дводневна програма која предвидува и АГРИА GRILL NIGHT. Скара за сите учесници. Активност со поддршка на Агро индустриска групација Агриа 27.05.2022 – Петок 12:00- Пристигнување во кампот, средување на насоките за кампување , дезинфекција на кампот18:00- 23:00 Рекреативна слободна програма, поставување на првите шатори, логорски огин23:00 Затворање на кампот за секакви активности 28.05.2022 – Сабота 09:00-19:00 Пристигнување и регистрација…

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2021

Во овие КОВИД-19 тешки времиња да организираш ваков настан е научна фантастика. Прво одложување во мај, второ одложување во август, трето одложување поради забрана за движење во шума, четврто контролирање за задолжителна вакцинација, па задолжително делење на учеснците по принцип лево вакцинирани, десно невакцинирани, па интервјуа во МВР, молење во Македонски шуми, молење во Општина Чашка за средување на дворот,…

More

Преку 300 учесници на 7-от по ред outdoor festival „АЗОТ 2021 мтб Предизвик“

Одлична атмосфера и позитивна енергија се чувствуваше во Богомила и регионот АЗОТ изминатиот викенд. Импресиите беа пренесени насекаде низ Македонија. Дводневната програма која организаторите ја понудија беше изменета поради оправдани технички причини, но беа дополнети нови интересни активности. Првиот ден беше предвиден за лесна тура до манастирот Св.Рождество Пресвета Богородица“ во близина на село Согле. 30-на велосипедисти имаа можност да…

More

АЗОТ 2021 мтб Предизвик во заедничка акција PEDALIADA со Европски партнери

Во прилог на партнерството, ве покануваме да го поолните овој формулар. Дали сметате дека PEDALIADA e корисен спортски натпревар? Дали сметате дека со спортските настани ќе имате позитивни придобивки за вашето здравје, социјализација, добро расположение и мотивација за секојдневните активности? Пополнете го овој формулар https://docs.google.com/forms/d/1lCqARY8rrwdVWhKPZiAwoh0etKrAU5nJIRo62ml6yQc/edit?fbclid=IwAR0KwEVNTyKplYK76G5T78BDJJ_VSYcnPDr3grpVW23AA8pOvdrVHgZYy84

More

Сегмент „Куртовица“ од ултра големата патека #АЗОТ2021мтбПредизвик

Ви го преставваме сегментот кој оваа година го промовираме само за најиздржливите велосипедисти кои ќе учествуваат на овогодишниот фестивал #АЗОТ2021мтбПредизвик. Велосипедскиот уплтра бонус е долг 3,8км со елевација од 320м ( од 1370мнв до 1690мнв) во угорнина и 3,3км од „downhill“ каде има одредениделници со опасни и непрегледни singl trail патеки. Се препорачува само за искусни велосипедисти кои знаат да…

More

Програма за #АЗОТ2021мтбПредизвик

Ви ја доловуваме Тродневната програма за овогодинешниот настан АЗОТ2021мтбПредизвик. Првиот дене неофицијален и важи само за најзагреаните за кампување.. ПРОГРАМА 10.09.2021 – Петок 15:00- Пристигнување во кампот, средување на насоките за кампување , дезинфекција на кампот 19:00- 23:00 Рекреативна слободна програма, поставување на првите шатори, логорски огин 11.092021 – Сабота 09:00-19:00  Пристигнување и регистрација на учесниците (потпишување на изјава), сместување…

More

Изјава за самостојна одлука за учество на АЗОТ 2021 мтб Предизвик

Секој учесник потребно е да ја потпише оваа изјава , со која потврдува дека самостојно и доброволно се пријавува за настанот. Можете да си ја симнете , испечатите, пополните и како таква да ја донесете пред настанот.

More

АЗОТ мтб Предизвик 2015-2020

Доколку имате заборавено, ова се плакатите од изминатите настани. Со оглед дека во 2020 година настанот се одржуваше под вонредни КОВИД-19 услови, плакати, флаери и разни други маркетинг материјали – не беа изработени

More