Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

СЦГ – СПИРОВА КОЛИБА 2023

мај 7 @ 10:00 - 17:00

На 23 април 2023 година, во организација на Macedonian Bike Riders ќе се одржи велосипедска рекреативна тура по падините на Скопска Црна Гора. Ќе се вози до Спирова колиба која се наоѓа на 1490 мнв.
ОПИС НА ТУРАТА:
ТУРАТА Е ОД ОТВОРЕН КАРАКТЕР.
*** ЗБИРНО МЕСТО: Чучер – Сандево од 09:00 до 10:00 часот.
*** Се вози преку Бањани – Свети Илија – Преслап – Караула Рамно – Спирова колиба.
*** ТЕЖИНА НА ТУРАТА: 8/10, МТБ офроуд.
*** Поголем одмор на Спирова колиба.
НАПОМЕНА !!!
ЗАДОЛЖИТЕЛНО ТЕХНИЧКИ ИСПРАВЕН ВЕЛОСИПЕД, ЗАШТИТЕН ШЛЕМ (КАЦИГА), ЕДНА РЕЗЕРВНА ВНАТРЕШНА ГУМА…
СИТЕ УЧЕСНИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ФИЗИЧКИ И КОНДИЦИОНО ПОДГОТВЕНИ. СО СЕБЕ ДА ПОНЕСАТ ДОВОЛНО КОЛИЧИНА НА ВОДА И ХРАНА СПОРЕД СВОИТЕ ПОТРЕБИ. ДОКОЛКУ СЕ УВИДИ ДЕКА НЕКОЈ ОД УЧЕСНИЦИТЕ НЕ Е СООДВЕТНО ОПРЕМЕН/ПОДГОТВЕН, ЌЕ ДОБИЕ ПРЕПОРАКА ОД ВОДАЧИТЕ ДА НЕ УЧЕСТВУВА НА ТУРАТА. ДОКОЛКУ И ПОКРАЈ ПРЕПОРАКИТЕ, УЧЕСНИКОТ САМОСТОЈНО ОДЛУЧИ ДА ЈА ПРОДОЛЖИ ТУРАТА, САМ ОДГОВАРА ЗА ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ.
ЗАТОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПОЧИТУВААТ ВОДАЧИТЕ НА ТУРАТА (учесниците да не возат пред првиот и позади последниот водач). ВОДАЧИТЕ ЌЕ БИДАТ ПРЕПОЗНАТЛИВИ ПО ДРЕСОВИТЕ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО КОИ ЌЕ ГИ НОСАТ.

Details

Date:
мај 7
Time:
10:00 - 17:00
Website:
t.ly/8ZW9

Organizer

Macedonian Bike Riders – Скопје