Планинарска патека- Извори на Бабуна

Планинарската патека AZOT Hiking trail 2021 е една од најживописните патеки кои може да се понудат во овој регион. Во должина од 14.7 kilometers · +586 m / -588 m со старт од рибник Нежилово, се пешачи се до изворите на река Бабуна и прекрасниот водопад кој реката го прави уште на самиот старт.

Потоа патеката се повратна, односно се учесниците се враќаат во ист правец кон почетната точка

линк до планинарската патека ОВДЕ .

leave a comment