Extrem.mk е првата фирма која најави отворена поддршка на #АЗОТ2021мтбПредизвик

Првата отворена поддршка за овогодинешнииот outdoor festival АЗОТ 2021 мтб Предизвик е од фирмата ЛОТУС ДООЕЛ од Велес. Организациониот тим на Велес Бајкинг и фирмата ЛОТУС ДООЕЛ од Велес договорија заемна соработка за оваа 2021 година, со што ЛОТУС ДООЕЛ ќе го спонзорира овој настан со опрема од нивната високо квалитетна понуда на секаков вид на облека за авантуристички спортови…

More

Позитивен одговор за организирање настан на отворено од Комисијата за заразни болести

Како секоја одговорна Организација, со почнувањето на светската пандемија КОВИД-19 редовно поднесуваме БАРАЊЕ за одобрување за организација на рекреативен велосипедски настан на отворено. Ова е одговорот ( позитивен) со кој и официјално можеме да го организираме настанот.

More

АЗОТ мтб Предизвик 2015-2020

Доколку имате заборавено, ова се плакатите од изминатите настани. Со оглед дека во 2020 година настанот се одржуваше под вонредни КОВИД-19 услови, плакати, флаери и разни други маркетинг материјали – не беа изработени

More

Видео приказна за средната патека на АЗОТ 2021 мтб Предизвик

Ви ја преставуваме средната патека за престојниот АЗОТ 2021 мтб Предизвик која е во должина од 33.74km, и елевација од 931м. Патеката е снимана на последната контрола на екипата на #ВелесБајкинг, во јуни оваа година. Иако сме во план да внесеме нови содржини, засега нека остане оваа верзија.

More

Прва контролна тура низ патеките на АЗОТ 2021 мтб Предизвик

на 13 мај ја посетивме Богомила и регионот, и испробавме некои мини патеки кои најверојатно ке се најдат на овогодишниот 7-ми outdoor festival. Во текот на следните 30-на дена дополнителни ке направиме уште неколклу извидници и што е најважно – спремаме интересни изненадувања за една нова екстра голема патека која ке биде со ограничена бројка на учесници, а секако ке…

More

Алкалоид Скопје

И во 2021 година, седум години по ред една од најголемите компании во Македонија и на Балканот @Алкалоид од Скопје е голем поддржувач на #АЗОТ2021мтбПредизвик .И оваа година производите на Алкалоид ке бидат на менито на сите учесници. За сите велосипедисти кои е имаат проблеми со грчеви на мускулите, тука се производите на Алкалоид во форма на #магнезиум400+ А за…

More

Фотографии АЗОТ мтб Предизвик 2020

Во 2020 година настанот во мај беше одложен за тој да се одржи во период 21-22 август со одобрение од Комисијата за здравство, со претходно одобрени Протоколи за организација на вакви настани во услови на КОВИД-19 пандемија ( максимум 100 учесници, пропишани правила за кампување, старт на турата, забрана за одржвуање на музички настан и сл. На АЗОТ 2020 мтб…

More

За регионот АЗОТ

Областа Азот е сместена во долината и по горното и средното течение на реката Бабуна. Оградена е на север и запад со масивот на Мокра Планина (Јакупица, Караџица, Даутица со врвот Солунска Глава), а на југ и југоисток со северните падини на планината Бабуна. Областа се наоѓа југозападно од градот Велес и низ целата област протекува реката Бабуна и поминува пругата за Прилеп и Битола. Потеклото на името на овој предел доаѓа од…

More