ИНФОРМАЦИИ ЗА НАСТАНОТ

Опис на АЗОТ 2021 мтб Предизвик outdoor festival Outdoor Festival „АЗОТ 2021 мтб Предизвик“ својата прва промоција ја имаше во јуни 2015 година, каде група ентузијасти, членови на Велес Бајкинг решија да направат рекреативна велосипедска тура со цел да ги соберат сите љубители на планинскиот велосипедизам од цела Македонија и заеднички да го извозат еден од најубавите, најнеистражените и најмистичните предели…

More

Како до Богомила

Како најлесно да стасате до Богомила??  – Преку Велес, тргнувајќи кон Богомила, преку пат R1312 и 514. Растојанието од излезот на Велес до Богомила, поранешен Зидан Мост е 42,2 км а ќеви бидат потребни 50 минути средно возење. GOOGLE MAPS DIRECTION ВЕЛЕС-БОГОМИЛА  – Преку Прилеп, тргнувајќи кон Богомила, преку пат R1303 и 514. Растојанието од центарот на Прилеп до Богомила,…

More

Календар на Велосипедски настани за 2022 година

Години наназад на почеток на секоја сезона се формира т.н.р. „Календар на велосипедски настани“ кој може да се пополни и уреди со било кој настан и тој да прерасне во Календар на сите настани на отворено во Македонија за 2022 година. Повик до сите организатори на настани пријавуваат свој настан и по тие информации да се пополнува овој календар. За…

More

Неколку работи кои се неопходни за потполно уживање и одмор на велосипед

Кога поставувате сами на себе  прашања пред да се  решите да тргнете на туринг со велосипед,прво нешто што мора се  направи е пакувањето.Кои се  работите кои ќе  ви овозможат да уживате на  велосипедското уживање се  многуте прашања кои поголемиот  дел од авантуристите на две тркала си ги поставуваат. Ние  ке  се  обидеме  да  ви помогнеме  со поголем број на предлози.…

More

АЗОТ инфо за неинформираните

Големиот настан „outdoor festival АЗОТ 2021 мтб Предизивк“ оваа година се одржува по 7-ми пат, како и сите изминати години низ прекрасните шуми на АЗОТ-от, со централно место во Богомила. Организаторите на овој настан – Велес Бајкинг како и секоја година така и оваа припремаат голем број на иновативни изненадувања за сите учесници. Самиот регион АЗОТ од секогаш преставувал симбол…

More