Најнови информации

news & announcements

press releases

Промотивно видео АЗОТ 2023 мтб Предизвик

Ви го прикажуваме промотивното видео кое е собрано од изминатите години видео материјал.. Се надеваме дека ви го доловуваме она што ќе следи во последниот викенд од мај во Богомила, во кампот на настанот и низ патеките по регионот на АЗОТ… Уживајте  

АЗОТ мтб Предизвик ја заокружи својата 8-ма сезона

И тоа бидна………… АЗОТ мтб Предизвик ја заокружи својата 8-ма сезона, ја прикажавме нашата 8-ма серија. Нашето милениче 8th Outdoor Festival АЗОТ 2022 мтб предизвик ни заврши второ одделение. Дводневниот настан официјално или тродневниот за нас со повеке адреналин, и покрај сите најави за невреме, дожд, грмотевици, изгледаше како во најдобрите денови на АЗОТ мтб Предизвик, полн со позитивна енергија,…

Детален концепт на „АЗОТ 2022 мтб Предизвик“, за сите кои сакаат повеќе да прочитаат за и околу настанот

      Велосипедскиот настан „АЗОТ 2022 мтб предизвик“ за својот 8-ми по ред настап, веќе преименуван во ОУТДООР ФЕСТИВАЛ пред се поради големата популарност и пред се, перфектната организација и убавата природа. Во изминатите 7 години настанот го посетиле преку 2500 директни учесници кои ги возеле патеките на АЗОТ-от, а индиректно како посетители-туристи, семејни излети и останати туристи се претпостaвува…

II контролна обиколна на патеките за престојниот #АЗОТ2022мтбПредизвик

Изминатиот викенд екипа од #ВелесБајкинг направи обиколка на дел од патеките кои се во план за овој 8-ми по ред велосипедски настан. Се извози комбинација од големата и средната патека. Првиот дел од турата води кон с.Црешнево, а потоа по „најтешкиот“ дел во должина од 1,7 км. По искачувањето на Црешневскиот преслап, за оваа година обезбедивме нова „single track“ патека…

8th Outdoor Festival АЗОТ 2022 мтб предизвик закажан за последниот викенд од мај 2022 година

Осмиот по ред голем фестивал на отворено кој се одржува секоја година во школскиот двор на ООУ „Петар Поп Арсов“ во село Богомила организаторот „ВЕЛЕС БАЈКИНГ“ од Велес го најаво за последниот викенд во месец мај 2022 година. На 28-29 мај Богомила ќе биде сентар на велосипедизмот во Македонија. Покрај велосипедизмот се најавуваат повеќе активности меќу кои планинарење, планинско трчање,…