група за Планински Велосипедизам

Зоран Јаневски

Претседател на Велес Бајкинг

Зоран Јаневски, Велес – Претседател на Велес Бајкинг, активен член од  20.10.2014 година, активен велосипедист, учесник на сите организирани настани во организација на ВБ.

Павел Ангелов

Член на ВБ, волонтер

Павел Ангелов, Велес – Член на Извршен Одбор на ВБ, активен член од 2019 година. Датум на раѓање: 15 мај 1964 година во Велес

Никола Ангелов

Член на ВБ, волонтер

Никола Ангелов, 45 години – Член на Извршен Одбор на Велес Бајкинг, активен член од 2017 година. Датум на раѓање: 07 мај 1976година во Велес

Ненад Дафинчевски, Велес – Активен Член на ВБ од 2019 година. Негова прва тура со ВБ е до пл. дом Бреза

д-р Владо Јорданов е редовен член на Велес Бајкинг од 2016 година, а оваа 2021 година како членови се и неговите два сина Давид и Марио, од кој Марио веќе има извозено неколку заеднички тури со екипата на ВБ, иако има само 9 години Владо Јорданов бил член на Управен одбор неколку години наназад.

Александар Попов, Велес – Активен член на Велес Бајкинг од јануари 2017 година, член на Надзорен Одбор за 2021-2022 година. Во ВБ познат како „Рокерот“, зошто и како, никој не знае 🙂

Петре Георгиевски е активен член од  2020 година, учесник на неколку настани за едно со ВБ, во јули 2020 година беше член на искачувањето на Солунска глава 2540мнв со точак. Петре е по професија адвокат

Николче Несторов е активен член на ВБ од 2020 година. Покрај велосипедизмот активно се занимава и со трчање и планинарење.

Драган Ефтов, Велес – АктивенЧлен на ВБ, активен член од 2020 година.  

Ненад Ставровски, Велес – Активен Член на Велес Бајкинг, од 2018 година. Учествува во организација на сите настани на ВБ од 2018 па наваму, голем пријател на велосипедизмот и природата. Обожава да растури и склопи точак, и секако најголемиот бајкер меѓу раперите и најголемиот рапер меѓу бајкерите…